Érdekességek
Ipari tanulmányok egész sorának számításai szerint a zöldségfeldolgozás során keletkező szén-dioxid-kibocsátás körülbelül 0,7 kg a végtermék egy kilogrammjára számolva.
“Becslések szerint a világban megtermelt élelmiszer mintegy 30%-a hulladékká válik, még mielőtt elérne a fogyasztóhoz. Ez a szám egyes becslések szerint akár az 50%-ot is elérheti.”
Andre Huyghebaert, a Genti Egyetem Élelmiszer-biztonsági és -minőségi Intézetének nyugalmazott professzora, a Biztonságos Tápláléklánc Belga Szövetségi Hivatala Tudományos Bizottságának elnöke a következőket mondja:
„Bár gyakran találkozunk a »friss zöldség« megjelöléssel, a gyakorlat azt mutatja, hogy a boltok polcain fellelhető termények nem mindig felelnek meg ennek a jelzőnek....
Termékkategóriák
Letöltések