Receptek
Szilvatöltelékes gombóc
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg | MIRELITE Szilvatöltelékes gombóc |
10 dkg | darált mandula |
1 kávéskanál | őrölt fahéj |
50 dkg | friss vagy MIRELITE szilva |
3 evőkanál | cukor |
2 evőkanál | étkezési keményítő |
A tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés:
A gombócokat a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük. |
Közben száraz serpenyőben, állandó kevergetés mellett megpirítjuk a fahéjas őrölt mandulát. A leszűrt gombócokat beleforgatjuk. |
A szilvát felkockázzuk, a cukorral együtt fazékba tesszük, és addig főzzük, amíg el nem olvad a cukor. Kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, a szilvaszószhoz keverjük. Ahogy felforr, rögtön levesszük a lángról. |
A mandulás gombócokat a mártással és kevés porcukorral tálaljuk. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések