Receptek
Finomfőzelék fasírttal
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
a főzelékhez:
40 dkg | MIRELITE Vegyesfőzelék zöldségkeverék |
5 dkg | vaj |
2 evőkanál | liszt |
4 dl | tej |
1 csokor | petrezselyem |
1 csipet | só |
1 csipet | őrölt bors |
a fasírthoz:
50 dkg | darált hús (lehet csirke, pulyka vagy sertés) |
2 db | tojás |
2 db | zsemle |
1 db | vöröshagyma |
4 gerezd | fokhagyma |
1 csipet | só |
1 csipet | őrölt bors |
majoranna | |
zsemlemorzsa |
a sütéshez:
olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A késes robotgépben megdarált zsemlét a darált húshoz adjuk, fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a nagyon finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Kézzel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát keverhetünk bele. (Akkor lesz a legjobb az állaga, ha néhány órára hűtőbe tesszük.) |
A masszából enyhén nedves kézzel kis golyókat formázunk, meghempergetjük kevés zsemlemorzsában, és forró olajban néhány perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük. |
Kevés vajon megpároljuk a zöldségkeveréket, sózzuk és borsozzuk. 4-5 perc párolás után hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Nagyjából 1 dl vízzel felöntjük, és tovább főzzük. |
A maradék vajat felforrósítjuk egy fazékban, rádobunk 2 evőkanál lisztet, zsemleszínűre pirítjuk. Apránként, folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Kis lángon felforraljuk, közben megsózzuk. Hozzákeverjük a zöldséget, és elzárjuk alatta a lángot. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések