Receptek
Zöldségfasírt vadas mártással
Elkészítési idő: 30 perc (+1 óra pihentetés)
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg | MIRELITE vadas mártás |
40 dkg | MIRELITE mexikói gazdagon zöldségkeverék |
2 gerezd | fokhagyma |
1 csokor | petrezselyem |
1 db | tojás |
10 dkg | kenyér |
1 csipet | só |
1 csipet | őrölt bors |
2 dl | olaj |
Elkészítés
A vadas mártást felmelegítjük. |
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket. Sóval, borssal és a felaprított petrezselyemmel ízesítjük. Néha megkeverve, közepes lángon 8-10 perc alatt megpároljuk. Ha szükséges, közben egy kevés vizet önthetünk alá, hogy le ne égjen. |
Késes robotgépben megdaráljuk a kenyeret. Hozzáadjuk a párolt zöldséget, a fokhagymát és a tojást. Összedolgozzuk a géppel úgy, hogy a zöldségek még kissé darabosak maradjanak. |
A masszát hűtőbe tesszük egy órára, hogy jól formázhatóvá váljon. |
Az olajat felmelegítjük. Közben nedves kézzel kis fasírtokat formázunk a masszából. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük, és az elkészült ételt a vadas mártással tálaljuk. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések