Receptek
Napsugár köleses egytál (vegán, gluténmentes)
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre
1 zacskó | MIRELITE napsugár zöldségkeverék |
2 dl (kb. 20 dkg) | köles |
1-2 gerezd | fokhagyma |
1 db | vöröshagyma |
csipet | só |
csipet | őrölt bors |
2 evőkanál | olaj vagy (kókusz)zsír |
a tálaláshoz:
aprított snidling (elhagyható)
Elkészítés:
A megtisztított hagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. |
A kölest szűrőbe öntve, folyó víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük, és a hagymához adjuk. |
Beleöntünk 6 dl vizet (a kölest térfogatához képest háromszoros mennyiségű vízben kell megfőzni.) |
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát, és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben belevegyítjük a zöldségkeveréket. |
A megfőtt ételt, ha szükséges, utánízesítjük, majd aprított snidlinggel megszórva tálaljuk. |
Tipp: megszórhatjuk sajttal, kínálhatjuk magában vagy köretként akár húsok mellé is. Az étel magában vegán, sajttal tálalva laktovegetáriánus, hússal felszolgálva gluténmentes fogás. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések