Receptek
Zöldbab kenőke
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4-6 személyre:
40 dkg | MIRELITE sárgahüvelyű vágott zöldbab |
1 db | vöröshagyma |
2 evőkanál | olaj |
1 kávéskanál | őrölt pirospaprika |
1-2 gerezd | fokhagyma |
1-2 evőkanál | mustár |
fél dl | víz |
csipet | só |
csipet | őrölt bors |
1 dl | olívaolaj |
A tálaláshoz:
olívaolaj
kenyér
friss koriander (elhagyható)
Elkészítés:
A hagymákat apró kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. |
Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. |
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldbab el nem fövi a levét. |
Botmixerrel pürésítjük, olívaolaj hozzáadásával krémesíthetjük. Az olajat csak apránként öntsük hozzá, mindig csak annyit, amennyit a krém felvesz. |
Tányérra szedjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk a korianderrel, és friss kenyérrel tálaljuk. |
Tipp: olaj helyett vajat is adhatunk hozzá, így laktovegetáriánus fogást kapunk. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések