Receptek
Mentás zöldborsó krémleves
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg | MIRELITE zöldborsó |
1 csokor | újhagyma |
8-10 | friss mentalevél |
4 dl | zöldségalaplé |
csipet | só |
csipet | frissen őrölt bors |
2 dkg | vaj |
2 dl | tejszín |
A díszítéshez:
néhány mentalevél
Továbbá:
füstölt sonka
aprított mentalevél tejfölben elkeverve
Elkészítés:
Felkarikázzuk az újhagymát, és a vajon megdinszteljük. |
Hozzáadjuk a zöldborsót és a mentaleveleket, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. |
Kb. 5 percnyi forralás után botmixerrel krémesre pürésítjük, és szűrőn áttörjük. |
A melegen tálalt levest díszíthetjük tányéronként 1-1 kanál tejfölben elkevert, aprított mentával vagy füstölt sonkával is. |
Tipp: Az újhagymát medvehagymával is helyettesíthetjük – ez esetben kb 6-8 levélre lesz szükségünk. Medvehagyma lehet friss, vagy gyorsfagyasztott MIRELITE is. Ha könnyebb fogást szeretnénk, akkor a tejszínt bátran cseréljük joghurtra. A visszamaradt zöldborsópürét darált húshoz keverve, zöldborsós fasírtot készítve is elhasználhatjuk. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések