Receptek
Fahéjas szilvás crumble
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
400 g | MIRELITE felezett szilva |
4 evőkanál | zabpehely |
3 evőkanál | cukor |
250 g | liszt |
100 g | vaj |
10 g | vaj a tál kikenéséhez |
fél | citrom leve és héja |
4 evőkanál | porcukor (nyírfa porcukor) |
1 teáskanál | fahéj |
1 csipet | só |
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. |
A MIRELITE felezett szilvát kicsit felengedtetjük, majd a cukorral a citrom levével és a fahéjjal összemelegítjük. |
A lisztet a porcukorral, a zabpehellyel, a sóval és a citrom lereszelt héjával elkeverjük. Bele kockázzuk a hideg vajat és addig morzsoljuk a tésztát, amíg zsemlemorzsaszerű állaga nem lesz. Nem kell összegyúrni, nem kell, hogy összeálljon. |
A pitetálat kivajazzuk. Az ízesített gyümölcs alapot egyenletesen a sütőtál aljába halmozzuk, majd a tetejére szórjuk a tésztát és betesszük a sütőbe kb. 25-30 perc alatt megsütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. |
Melegen, vanília fagylalttal a legfinomabb. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések