Receptek
Egrespite
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók (8 szelet):
Tésztához
480 g | finomliszt |
230 g | cukor |
1 db | tojássárgája |
1 db | tojás fehérje |
150 g | tejföl (20%-os) |
90 g | margarin |
fél csomag | sütőpor |
Töltelékhez
500 g | egres |
2 db | alma |
fél csomag | vaníliás puding por |
egy félbevágott | citrom leve |
70-80 g | cukor |
egy mokkáskanál | őrölt fahéj |
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sütőport összekavarjuk. Ebbe beledolgozzuk a tojás sárgáját, aztán a tejfölt, végül a darabokra vágott margarint. Ezután 1 órán át folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük. AMÍG A TÉSZTÁT PIHENTETJÜK, ELKÉSZÍTJÜK A TÖLTELÉKET |
A fagyott egrest a hámozott, lereszelt almával, a fél citrom levével, illetve a cukorral felfőzzük. Az egres fanyarságától függően több cukor is szükséges lehet a töltelékhez. Miután jól összefőttek a gyümölcsök, a tűzről levéve hozzáadunk egy teáskanálnyi őrölt fahéjat. |
A pitetésztából lecsippentünk egy keveset, és félretesszük a pite díszítéséhez. A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába egyengetjük.180°C-on elősütjük, amíg a tészta teteje aranyszínűvé válik. |
A tésztát a sütőből kivéve azonnal az 1 tojás fehérjével megkenjük, és visszatesszük sülni további 5 percre. |
Miután kicsit kihűlt, és a teteje megszikkadt, ráöntjük a tölteléket. A félretett tészta adagból vékony csíkokat sodrunk, és a töltelékre helyezzük. |
Visszatesszük a 180°C-os sütőbe, és addig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak a tésztacsíkok. |
Miután teljesen kihűlt, porcukorral meghintve lehűtve tálaljuk. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések