Receptek
Lecsós töltött padlizsán
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók két személyre
Elkészítés
2 | padlizsán |
250 g | ricotta |
100 g | tejföl |
200 g | fagyasztott kaliforniai paprika |
200 g | fagyasztott lecsó mix |
100 g | koktélparadicsom |
1/2 | salotta hagyma |
fél | citrom leve |
Ízlés szerint | só |
Ízlés szerint | frissen őrölt bors |
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. |
A padlizsánokat megmossuk, elfelezzük, fél citrom levével egyenként meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. |
A ricottát villával áttörjük, hozzá keverjük a tejfölt és sózzuk, borsozzuk. |
A hagymát, a zöldség keverékeket és a paradicsomot összerottyantjuk pár perc alatt kis lángon, majd hozzákeverjük a ricottához. |
A tölteléket elosztjuk a padlizsánok között és a sütőbe teszük. |
25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések