Receptek
Tavaszi töltött gomba
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre A gombához:
Pestóhoz (kb. 8 adag):
Elkészítés
12 db | nagy kalapú lapos gomba |
1 gerezd | fokhagyma |
fél | salotta hagyma |
20 dkg | fagyasztott kaliforniai paprika |
20 dkg | fagyasztott Napsugár keverék |
5 dkg | pirított, török mogyoró |
1 kis | csokor petrezselyem |
15 dkg | reszelt parmezán |
2 dkg | vízi torma |
Ízlés szerint | olívaolaj |
Ízlés szerint | só |
Ízlés szerint | frissen őrölt fekete bors |
5 evőkanál | fenyőmag |
4 gerezd | fokhagyma |
4 csokor | bazsalikom (nekem 4 tele töltött tenyérnyi) |
15 dkg | reszelt parmezán |
2 dl | olívaolaj |
10 dkg | durvára reszelt parmezán |
Ízlés szerint | frissen őrölt fekete bors |
Ízlés szerint | só |
A sütőt előmelegítjük 200 fokra |
6 db gombát megtisztítunk, a szárukat eltávolítuk, bedörzsöljük olívaolajjal és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket kalapjukkal lefelé fordítva. Kb. 15 percig elősütjük a kalapjainkat. |
A hagymát és a fokhagymát ledaráljuk. |
A maradék két gombát is megtisztítjuk, majd ledaráljuk. |
A törökmogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd daráljuk (vagy veszünk készen pirítottat). A petrezselymet finomra vágjuk. |
Egy serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, majd a darált hagymákat, a zöldségeket és a gombát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk. |
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a mogyorót, a petrezselymet, a vízi tormát és majdnem az összes parmezánt. |
Kivesszük a sütőből a gombáinkat, sózzuk, borsozzuk őket. Töltsük meg mindegyik kalapot a gombás töltelékünkkel és mindegyik tetejét szórjuk meg parmezánnal. |
10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd még melegen pestóval tálaljuk. |
A pestóhoz fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Folyamatosan figyelgessük, mert könnyen megég. Ha már finom illatos és színe is kezd lenni, akkor jó. Kézi mixerrel felaprítjuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, a fokhagymát, a parmezánt és az olívaolaj háromnegyedét és tovább pürésítjük. Ha már egyneművé kevertük, akkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a maradék olívaolajat. |
Recept-kategóriák
Termékkategóriák
Letöltések